De ce merită să aveţi un certificat SSL pentru propriul dvs. domeniu? Descoperiţi 5 cele mai importante motive

 Lansaţi un magazin online sau creaţi un site web prin intermediul căruia doriţi să contactaţi clienţi? Nu uitaţi să obţineţi un certificat SSL pentru propriul dvs. domeniu. Anul 2017 a fost revoluţionar pentru proprietarii de site-uri în ceea ce privește investiţiile în securitate, iar unul dintre factorii determinanţi ai acestei tendinţe a fost popularitatea tot mai mare a site-urilor care rulează pe protocolul HTTPS securizat și criptat. De ce este necesar în ziua de astăzi să investiţi în certificate SSL, atunci când desfăşuraţi o afacere?

CUPRINS

Certificatul SSL securizează procesul de înregistrare și tranzacţionare pe site-ul web

Consumatorii care cumpără online sunt din ce în ce mai conștienți de aspectul securității cumpărăturilor. Acesta este motivul pentru care aleg site-uri web care oferă nu numai o formă securizată de plată pentru produse (de exemplu, prin e-plată ) dar și înregistrare în magazin. Datorită certificatului SSL, site-ul web va funcționa pe protocolul HTTPS, datorită căruia toate datele utilizatorului (nume, prenume, adresă etc.) sunt transmise printr-o conexiune criptată. Astfel, riscul de interceptare a acestor informații de infractorii cibernetici sau de programe malware este redus la minimum.

Datorită certificatului SSL veţi securiza, de asemenea, poșta e-mail

Deținerea unui certificat SSL,înseamnă nu numai protocolul criptat HTTPS pe site-ul web, ci și posibilitatea configurării unei conexiuni criptate în aplicațiile de poștă. Utilizarea protocoalelor IMAP și SMTP cu porturi criptate crește securitatea, deoarece numele de utilizator și parola pentru căsuța poștală sunt transmise printr-o conexiune securizată și confidențială. La fel ca și în cazul protocolului HTTPS, acest lucru împiedică virușii să interfereze cu o astfel de conexiune și să intercepteze date cheie. Toate acestea merită reținute, cu atât mai mult cu cât furtul parolei pentru căsuța poștală creează riscul de efracţie la conținutul ei și trimiterea spam-ului, ceea ce poate afecta reputația companiei.

Google favorizează site-urile cu certificat SSL

Se știe deja de 3 ani că deservirea protocolului HTTPS este un element care afectează poziționarea site-ului. Și deși poziția din motorul de căutare Google depinde de un număr de peste 200 de factori, lipsa investiției în certificatul SSL poate afecta rapid vizibilitatea companiei în Google. De câteva luni, mecanismele motoarelor de căutare expun puternic site-urile web securizate care au un certificat SSL pentru domeniul propriu. Și cum ne arată activitățile curente ale gigantului – această tendință va continua până când site-urile fără SSLvor fi complet marginalizate.

Google Chrome avertizează despre site-urile nesecurizate

Dacă problema motorului de căutare și favorizarea paginilor cu certificat SSL încă nu v-a convins, trebuie să știți că utilizatorii Google Chrome vor fi destul de reticenți să revină pe site-ul dvs. web. De ce? Noile versiuni ale aplicației au fost îmbunătățite în ceea ce privește informarea despre site-urile nesecurizate. Chiar în două locuri! Deja la intrarea pe adresa principală, utilizatorul va primi un mesaj potrivit căruia site-ul nu deservește conexiuni sigure. În al doilea rând, la introducerea datelor în câmpul de conectare / parolă, utilizatorul va fi avertizat că transmiterea conținutului sensibil nu va fi criptată. Concluzie? Când aveți un magazin online, un serviciu de înregistrare a utilizatorilor sau un forum de discuții, trebuie să asigurați securitatea completă a clienților. În caz contrar, aceștia vor renunța la oferta dvs. și vor merge la concurență.

O șansă suplimentară să vă deosebiţi de concurenţă

Certificatele SSL devin, de asemenea, elementul care face ca site-urile să iasă în evidență. Acest lucru este vizibil mai ales în magazinele online care au investit într-un certificat SSL de tip OV și EV– datorită acestui fapt, numele companiei este vizibil imediat în câmpul barei de adrese www (sau – în cazul unui certificat OV – în detaliile certificatului). Acest lucru sporește încrederea în rândul clienților, deoarece eliberarea certificatului a fost precedată de verificarea completă a entității, printre altele prin trimiterea de documente relevante. Instituțiile financiare și magazinele online profită în mod deosebit de această funcționalitate. De asemenea, merită reținut că, spre deosebire de certificatele SSL standard cu verificare de domeniu, certificatele de tip EV și OV au garanții financiare mult mai mari în caz de spargere a codului de securizare.

  • A fost util articolul?
  • Da   Nu
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Întrebări frecvente
Înregistrarea serviciului
Panoul client
Așezări
Domenii
Hosting
Instalator automat CMS
Bază de date
FTP
E-mail
Webmail
Programe de e-mail
Certificat SSL
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Securitate
Baza de cunoștințe
WordPress
sau