Programe antivirus recomandate pentru anul 2020 – cele mai bune soluţii pentru firmă și pentru acasă

În prezent, computerele și smartphone-urile sunt la fel de vulnerabile la pericolele online. Păstrăm pe ele date din ce în ce mai sensibile, care sunt foarte valoroase pentru infractorii cibernetici. Aflaţi ce software antivirus este cel mai potrivit pentru a proteja dispozitivul pe care îl utilizaţi la locul de muncă și acasă.

CUPRINS

Cum funcționează un antivirus?

Odată instalat pe computer, malware-ul poate aduce modificări sistemului de fișiere sau poate fura pe ascuns date sensibile, cum ar fi nume de utilizator, parole sau numerele cardurilor de plată. Programul antivirus scanează fișierele și controlează fluxul de date din rețea, comparându-le cu pericolele cunoscute.

După detectarea de malware pe dispozitiv, antivirusul va șterge fișierele infectate și va bloca accesul la site-urile web periculoase. În prezent, programele antivirus au, de asemenea, încorporate programe suplimentare, cum ar fi administratorul de parole, instrumente de control parental, protecție webcamsauVPN. În funcție de producător, sfera funcționalității este diferită

Programele antivirus gratuite sunt eficiente?

În rețea există multe pericole care vizează dispozitivele nesecurizate, de aceea un program descărcat „for free” este mai bun decât lipsa acestuia. Cu toate acestea, nu oferă o protecție completă și nu este capabil să blocheze unele pericole în timp real. Versiunile gratuite sunt de obicei limitate la câteva funcții simple, adică scanarea unităților de disc sau căutarea de malware încorporat în sistem, adică rootkit-uri. Foarte puține programe antivirus posedă în versiunea gratuită protecție ransomware, de exemplu.

Recuperarea datelor după infectarea unui dispozitiv sau a unei rețele a întregii organizații este asociată cu costuri enorme, după cum s-au convins deja mulți utilizatori și multe companii. În concluzie, programele antivirus gratuite au avantajele lor indubitabile, dar nu rezolvă toate problemele legate de pericolele din rețea. Iar acestea sunt din ce în ce mai multe.

Programe antivirus recomandate pentru firme în anul 2020

Datorită numărului tot mai mare de pericole, fiecare dispozitiv trebuie protejat. Acest lucru se aplică în special smartphone-urilor și computerelor utilizate în companii. Dispozitivele nesecurizate reprezintă uși deschise pentru hackerii și operatorii de malware care provoacă pagube, de exemplu, prin furtul datelor sensibile sau extorcare pentru restabilirea accesului la fișierele blocate.

Daunele reprezintă numai o parte din consecințele pierderii datelor, deoarece, în conformitate cu prevederile RGPD, există amenzi mari pentru stocarea necorespunzătoare și scurgerea datelor. Ce program antivirus ar trebui ales pentru protejarea corespunzătoare a dispozitivelor firmei?

Programul antivirus Avast Internet Security

Avast este unul dintre cele mai de încredere programe antivirus bazate pe cele mai noi tehnologii și ani de experiență în domeniul securității. Datorită acestuia veți proteja calculatoarele cu sistem Windows și veți beneficia, printre altele, de seiful pentru parole AvastPassword, de protecție împotriva ransomware și a pericolelor din rețea.

Descărcați programul antivirusAvast, un antivirus dovedit pentru calculatoarele cu Windows.

Bitdefender Internet Security

Bitdefender este un program antivirus dovedit, utilizat deja de peste o jumătate de miliard de utilizatori. Pe lângă protecția avansată a dispozitivelor împotriva malware și ransomware, Bitdefender Internet Security vă permite, de asemenea, criptarea fișierelor (foarte util în ceea ce privește RGPD) și securizarea tranzacțiilor bancare.

Reputația producătorului este demonstrată de faptul că multe companii mai mici care oferă soluții similare folosesc tehnologia Bitdefender. Pachetul Bitdefender Internet Security este disponibil la ionos.ro în versiunile pentru 1 și 3 posturi.

ESET NOD 32

NOD 32 este un program de încredere al firmei ESET, care funcționează de mai mulți ani pe piața europeană, protejând computerele și datele utilizatorilor. În Polonia este folosit de peste 4 milioane de utilizatori. Avantajele sale includ instrumente foarte rapide și eficiente pentru scanarea fișierelor, monitorizarea comportamentului programelor și blocarea atacurilor de scripturi care profită de vulnerabilități. Utilizând ESET, puteți, de asemenea, să activați protecția împotriva phishing-ului, adică obținerea datelor confidențiale prin site-uri web și mesaje false.

Antivirus ESET NOD 32 este ales adesea de companii pentru protejarea dispozitivelor. În cazul mai multor dispozitive, verificați pachetul ESET Security Pack, care protejează nu numai calculatoarele desktop, ci și dispozitivele mobile.

Ce antivirus pentru MacOS i iOS în anul 2020?

În rândul utilizatorilor de iPhone și de computere Mac există un mit potrivit căruia produsele Apple nu au viruși. Această idee preconcepută a dus la pierdere de date sau la deteriorarea fișierelor la multe dispozitive cu logo-ul mărului, un bun exemplu fiind malware-ul XcodeGhost. Orice dispozitiv conectat la Internet și care stochează date poate fi victimă a unui atac, motiv pentru care ar trebui să instalați software antivirus pe toate dispozitivele.

Norton Security Online

O soluție dovedită pentru dispozitivele Apple este Norton Security, un program specializat în protecția împotriva atacurilor distructive asupra echipamentului dvs. Acesta este disponibil în versiune pentru 1 sau 5 dispozitive, iar caracteristicile sale speciale includ protecție completă împotriva criptării conținutului, protecție în timp real și un modul anti-furt care vă va permite să găsiți și să preluați controlul asupra accesului la dispozitiv în cazul furtului sau pierderii unui iPhone.

Protejați-vă telefonul și computerul, alegând un program antivirus pentru Mac și iOS.

Bitdefender Total SecuritypentruiOS

Programul antivirus Bitdefender Total Security este una dintre cele mai cuprinzătoare soluții antivirus de pe piață. Datorită acestui antivirus veți proteja toate dispozitivele, indiferent de sistemul de operare – Total Security va proteja sistemele Windows, Android și macOS/iOS. Pentru utilizatorii dispozitivelor Apple, funcția cheie va fi cea din urmă. În cadrul programului antivirus, veți primi protecție împotriva phishing-ului și ransomware, precum și acces, printre altele, la managerul de parole și modul anti-furt pentru smartphone-uri.

Dacă utilizați dispozitive Apple în compania dvs. – alegeți programul antivirus recomandat pentru iPhone și MacOS.

Antivirus gratuit pentru site-uri web

Un site web nu trebuie lăsat nesupravegheat de către un webmaster sau administrator. Un software învechit (de ex. WordPress) facilitează infractorilor cibernetici atacul asupra site-ului dvs. și poate provoca daune care nu vor fi vizibile din perspectiva utilizatorului. Virusurile de pe Internet nu numai că pot face modificări la fișierele de site, dar pot, de asemenea, să infecteze dispozitivele și să descarce datele vizitatorilor.

Pentru a securiza site-ul dvs., utilizați serviciul de Protecție WWW care se bazează pe inteligență artificială responsabilă pentru detectarea și eliminarea pericolelor.

Programul antivirus gratuit pentru un site web de la ionos.ro este o alegere excelentă pentru persoanele care caută un instrument eficient pentru protejarea ofertei companiei pe Internet.

Ce antivirus ar trebui ales pentru Android în anul 2020?

 

Android este cel mai popular sistem de operare –conform celor mai noi date Statcounter, acesta operează până la 41% din toate dispozitivele din lume. O astfel de popularitate este asociată cu un număr mare de pericole care vizează utilizatorii acestui sistem. Având în vedere faptul că stocăm pe telefoanele noastre diverse date: fotografii, videoclipuri, contacte și documente, merită să investim într-un program antivirus.

A lăsa smartphone-ului neprotejat este o decizie foarte riscantă. În primul rând, acest lucru reiese din politica de actualizare a dispozitivelor în funcție de producător. Brandurile mai puțin cunoscute nu introduc noi patch-uri de securitate și deseori abandonează asistența în favoarea noilor modele de smartphone-uri. De asemenea, nu puteți conta pe filtrele care identifică aplicații rău intenționate în magazinul Google Play – aproape 50% din noile amenințări trec prin mecanismele magazinului. Aflați și alte statistici care răspund la întrebarea de ce aveți nevoie de antivirus pentru Android.

Ce soluție recomandăm pentru dispozitivele mobile cu sistem de la Google? Unul dintre cele mai recomandate programe este Kaspersky Internet Security. Software-ul mobil Kaspersky scanează dispozitivul dvs. și site-urile web vizitate în timp real, ceea ce este foarte important în contextul utilizării specifice a smartphone-urilor. Aplicația Kaspersky oferă, de asemenea, protecție împotriva furtului, opțiune de filtrare a apelurilor și SMS-urilor și control avansat de acces la aplicații.

La ionos.ro veți găsi o soluție Kaspersky special pregătită pentru utilizatorii de Android –Kasperskyfor Android.

Antivirus pentru dispozitive la domiciliu – care soluții merită atenție?

Nu numai dispozitivele de firmă au nevoie de protecție. Dispozitivele utilizate acasă, cum ar fi tableta copilului sau computerul familiei sunt de asemenea expuse riscului de atac. Virusurile, phishing-ul și aplicațiile care abuzează de accesul la datele dispozitivului pot face modificări nedorite sau pot citi informații confidențiale, cum ar fi autentificări și parole pentru aplicații de divertisment sau platforme de jocuri.

Dispozitivele din casă reprezintă o categorie specifică, deoarece diferența de vârstă dintre membrii familiei are ca rezultat o abordare diferită a utilizării rețelei. Pentru părinți vor fi importante funcții precum securitatea bancară, protecția împotriva ransomware și administratorul de parole. Pentru copii, este importantă protecția în timp real, protecția webcam-ului și modulul anti-furt. O provocare suplimentară poate constitui situația când familia folosește diferite tipuri de dispozitive și sisteme de operare.

Ca părinte, merită să investiți într-un pachet antivirus care abordează protecția într-un mod cuprinzător. De aceea, recomandăm aici BitdefenderFamily Pack–aceasta este o soluție foarte bună din mai multe motive, dar unul este deosebit de important: oferă protecție profesională fără nici o limită de dispozitive, indiferent de sistemul de operare. Cu Family Pack, veți proteja atât calculatoare Windows și Mac, cât și telefoane iPhone și Android. Alături de o protecție avansată împotriva programelor malware și ransomware, veți primi instrumente și dispozitive de control parental care optimizează performanța dispozitivelor.

  • A fost util articolul?
  • Da   Nu
Caută
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Întrebări frecvente
Înregistrarea serviciului
Panoul client
Așezări
Domenii
Hosting
Instalator automat CMS
Bază de date
FTP
E-mail
Webmail
Programe de e-mail
Certificat SSL
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Securitate
Baza de cunoștințe
WordPress
sau