De ce merita să creaţi un site WWW pe WordPress?

Peste 1/3 dintre site-urile web din lume se bazează pe WordPress, de la bloguri mici până la site-uri web complexe ale celor mai mari corporaţii precum Sony, Time Inc., New York Post sau NBC. Cu toate ca  nu este singurul sistem gratuit de gestionare a conţinutului pe site-uri web, utilizatorii îl apreciază pentru unicitatea multor funcţii și flexibilitate în crearea de site-uri web pentru orice scop. Datorită acestui aspect, WordPress este cel mai des ales CMS (eng. Content Management System), dar motivele popularităţii sale sunt cu siguranţă mai multe.

CUPRINS

Opinii despre WordPress

WordPress se află în vârful listei celor mai utilizate trei sisteme din lume pentru construcția de site-uri web. Joomla vine pe locul doi, iar Drupal închide podiumul. Toate aceste sisteme sunt gratuite și sunt disponibile pe scară largă pentru descărcare și instalare pe găzduire. Fiecare dintre ele este echipat și cu programe de completare care îmbunătățesc funcționarea site-ului și oferă posibilitatea adaptării acestuia la nevoile individuale ale utilizatorului. Cum a devenit WordPress numărul 1? Ca întotdeauna, detaliile contează.

WordPress de-a lungul anilor, a devenit un software mai accesibil pentru utilizatorii începători, iar succesul său se datorează în primul rând ușurinței instalării și bunei primei impresii. Utilizatorul fără cunoștințe tehnice se va descurca mult mai rapid în interfața WordPress decât în cazul serviciilor Joomla sau Drupal. Marele avantaj al WordPress este că, de câțiva ani, facilitează în mod sistematic crearea de site-uri web independente prin intermediul unor aplicații suplimentare de editare (așa-numitele Page Builders), disponibile sub formă de plugin-uri (a căror instalare este la fel de banală). În timp ce programele de editare menționate mai sus trezesc controverse în rândul profesioniștilor care programează teme personalizate, acestea reprezintă pentru amatori un mod excelent de a crea propriul site web care se va transforma rapid într-un blog estetic, un magazin online sau o simplă pagină cu rol de carte de vizită.

Joomla și Drupal, în pofida utilizării unui limbaj de programare similar, nu sunt la fel de prietenoase ca WordPress, iar regulile de funcționare și de creare a paginilor cu ajutorul acestora nu sunt atât de transparente pentru începători. Acest lucru nu înseamnă totuși că soluțiile sunt mai rele –ele sunt pur și simplu diferite și adresate utilizatorilor mai experimentați.

WordPress și aplicaţiile sale

Deși inițial WordPress a fost creat pentru blogging și alte tipuri conexe de publicații online, acum funcționează într-o zonă mult mai largă. Datorită flexibilității sale și comunității extinse care creează programe de completare, WordPress este de obicei, prima alegere pentru gestionarea site-urilor web extinse ale marilor corporații internaționale, precum și ale micilor întreprinzători sau blogger-ilor care doresc să-și promoveze marca nu numai pe social media.

Site-urile construite cu ajutorul WordPress pot deveni magazine online (datorită plugin-ului WooCommerce), pot prezenta portofoliul unui fotograf sau programator, să servească drept serviciu de informații pentru o comunitate specifică și chiar ca portal pentru publicarea podcast-urilor. WordPress este deosebit de puternic în ceea ce privește disponibilitatea pentru acțiune„din cutie” (imediat după instalare). După lansarea aplicației, veți primi imediat acces la toate elementele necesare pentru publicarea textelor, articolelor, precum și pentru editarea aspectului. Instalarea mai multor plugin-uri va extinde numai gama deja largă de posibilități

WordPress este o soluţie pentru începători și profesioniști

WordPress este, de asemenea, un caz interesant care leagă începătorii cu profesioniștii. Primii îl aleg din cauza creării simple şi rapide de conținut, în timp ce ceilalți folosesc WordPress din motive financiare – programarea propriilor programe de completare, oferirea auditurilor site-urilor și chiar protejarea site-ului împotriva infractorilor cibernetici. Tot ce are nevoie un utilizator pentru a lansa un site web pe WordPress este numele de domeniu și găzduire. Există o opțiune de lansare a site-ului pe wordpress.org, dar implică o serie de restricții de bază, de exemplu, administrarea programelor de completare sau poziționare a site-ului web.

Dacă doriți să lansați site-ul dvs. pe WordPress – investiți în găzduire. La ionos.ro veți găsi o soluție dedicată entuziaștilor acestui software sub forma WordPress SSD Hosting– cu discuri SSD moderne care asigură încărcarea rapidă a paginilor WWW și funcționare stabilă cu trafic ridicat de utilizatori. Veți instala WordPress cu un singur clic, iar datorită copiei de rezervă stocate până la 7 zile, vă veți simți în siguranță în timpul desfășurării afacerii online.

Teme și plugin-uri pentru WordPress – datorită acestora puteţi construi orice serviciu

Săit-ul carta de vizită? Blogul companiei? agazin online? Sau poate un site de recrutare? WordPress oferă utilizatorilor o serie de opțiuni sub formă de plugin-uri și teme care sunt utile în rafinarea aspectului și funcției noului site web. Practic, nu există restricții în această privință, cu excepția timpului și a banilor. Datorită WordPress puteți construi orice tip de website. Multe lucruri sunt posibile datorită comunității loiale și mari care extinde sistematic capacitățile WordPress cu noi programe de completare.

Ce sunt plugin-urile pentru WordPress?

Plugin-uri sunt segmente de cod concepute pentru a îndeplini sarcini specifice în cadrul deservirii unui site web. Acestea permit utilizatorilor să-și doteze site-ul web cu soluții precum magazine online, galerii, formulare de contact etc. Dacă este necesar, plugin-urile pot fi activate sau dezactivate și dezinstalate. Datorită naturii și impactului lor asupra funcționării site-ului, acestea merită actualizate în mod regulat. Versiunea veche a plugin-ului poate facilita preluarea controlului de către hackeri asupra unui site web.

Multe plugin-uri sunt disponibile gratuit și imediat, prin intermediul depozitului oficial din cadrul aplicației. În plus, există sute de site-uri web în rețea unde puteți face rost de deplugin-uri sau componente personalizate contra cost. În cazul celor mai populare site-uri de acest tip, puteți conta, de asemenea, pe asistență tehnică și actualizări care aduc îmbunătățiri sau adaugă funcții noi.

WordPress este prietenos pentru poziţionare și SEO

Poziționarea unui site web pe Google necesită mult timp și adesea cunoștințe de specialitate, precum și monitorizarea activităților concurenței. Cheia pentru o poziție înaltă în Google și în alte motoare de căutare o constituie structura site-ului, optimizarea conținutului și a cuvintelor cheie. În cazul WordPress, utilizatorii au o sarcină ceva mai ușoară, deoarece comunitatea a creat mai multe plugin-uri care vă permit să poziționați site-ul personal.

Există și cealaltă parte a monedei –plugin-urile SEO pentru WordPress au un dezavantaj și anume… deservirea lor necesită mult timp. Numărul mare de funcții și posibilitatea de optimizare chiar și a unui singur element al site-ului, poate ocupa mult timp, încât ziua se va dovedi prea scurtă pentru cea mai importantă problemă, adică desfăşurarea afacerii. Dacă nu aveți timp să vă dezvoltați propria strategie SEO și doriți să vă concentrați 100% pe desfășurarea afacerii dvs. – folosiţii ajutor de la specialiștii noștri. Indiferent de branşa, vom face website-ul dvs. mai vizibil pe Google.

WordPress arată bine pe smartphone-uri

Receptivitate, adică ajustarea aspectului paginii la alte dispozitive, de exemplu, la cele mobile, este de asemenea un factor luat în considerare în clasamentele Google. În al doilea rând, permite cititorilor să vizioneze paginile într-un mod confortabil, păstrând conținutul identic, iar acest lucru este important în cazul prezentării ofertei companiei sau a magazinului online. WordPress reprezintă un model de urmat. Practic toate temele (atât cu plată, cât și gratuite) apărute în ultimii ani sunt dezvoltate în tehnologia RWD.

Blogul nostru a fost creat, de asemenea, mulțumită serviciului WordPress și este afișat corect pe dispozitivele mobile.

Suportul pentru WordPress provine din întreaga lume

Comunitatea asociată în jurul WordPress este localizată pe fiecare continent. Acest lucru, la rândul său, influențează disponibilitatea programelor de completare (plugin-uri) în diferite limbi, inclusiv română. Cele mai populare și mai descărcate plugin-uri sunt traduse 100% în limba noastră maternă. Grupul de suport și entuziaști WordPress este responsabil pentru actualizarea WordPress și protecția corespunzătoare a acestuia. Comunitatea WordPress este implicată și în multe activități pentru utilizatori: prin organizarea de tabere WordPress în întreaga lume și sprijinirea dezvoltării grupurilor locale de utilizatori WordPress.

ionos.ro sprijină WordPress!

Fiecare al doilea site web din Polonia folosește găzduire ionos.ro. De peste 21 de ani sprijinim companiile poloneze în dezvoltarea ofertei lor online, iar WordPress este software-ul cel mai des ales pe platforma noastră pentru deservirea site-ului web. Stabilitatea și fiabilitatea serviciilor este posibilă, printre altele, datorită versiunii PHP 7.3 şi asistenței tehnice dedicate, precum și datorită serverului Apache care asigură compatibilitatea deplină cu cele mai populare plugin-uri pentru construirea site-urilor WordPress.

  • A fost util articolul?
  • Da   Nu
Caută
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Întrebări frecvente
Înregistrarea serviciului
Panoul client
Așezări
Domenii
Hosting
Instalator automat CMS
Bază de date
FTP
E-mail
Webmail
Programe de e-mail
Certificat SSL
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Securitate
Baza de cunoștințe
WordPress
sau