Raportul Symantec – ce a atacat dispozitivele noastre în anul 2018?

Producătorul de programe antivirus Norton Security – Symantec – a publicat un raport anual privind amenințările la care au fost expuși utilizatorii de Internet în anul 2018. Una dintre noile amenințări semnificative care au apărut în ultimul an a fost așa-numitul formjacking – adică site-uri de internet infectate, care caută informații despre plățile consumatorilor.

Cu toate că posibilitatea extorcării banilor a fost îngreunată, programele ransomware  și de cryptojacking reprezintă încă atacuri populare pe calculatoare.

Cryptojacking-ul este un tip de atac care utilizează computerul sau dispozitivul mobil atacat drept resursă pentru a „extrage” criptovalute cum ar fi Bitcoin. Această amenințare este complet invizibilă pentru utilizator. Symantec a blocat anul trecut de patru ori mai multe atacuri de acest tip decât în 2017.

Pe de altă parte, atacurile ransomware se limitează din ce în ce mai mult la companii care reprezintă o țintă cu valoare ridicată. Infecțiile ransomware au crescut în mediul corporativ cu 12 la sută, în timp ce infecțiile consumatorilor au scăzut. În plus, potrivit raportului, aproape unul din zece grupuri de atacuri vizate utilizează malware pentru a distruge și a întrerupe operațiunile de afaceri, cu o creștere de 25 la sută față de anul precedent.

Sursa: https://www.symantec.com

  • A fost util articolul?
  • Da   Nu
Caută
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Întrebări frecvente
Înregistrarea serviciului
Panoul client
Așezări
Domenii
Hosting
Instalator automat CMS
Bază de date
FTP
E-mail
Webmail
Programe de e-mail
Certificat SSL
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Securitate
Baza de cunoștințe
WordPress
sau