Ce este un Domeniu și ce este un Hosting?


Vă întrebați ce este un Domeniu? Ce este un Hosting? Acesta este necesarul dvs pentru ca să fiți vizibili în Internet. Un domeniu este o adresă web(o denumire atribuită unui IP ce directionează către un server).Hostingul este un spatiu în rețeaua pentru fișiere și poșta de e-mail si pagini www. Un domeniu este un element integral de hosting și invers. Împreună, acestea fac un set complet de servicii datorită cărora puteți avea propria pagină web sau e- mail în propriul domeniu.

Important! Termenii de hosting și server sunt adesea folosiți alternativ datorită conexiunii lor directe. Un server este, în general, un dispozitiv care oferă resurse specifice: memorie, capacitate, putere, sistem. Ca parte a serverului, așa-numitele servicii de hosting sunt separate. Acestea într-un sens general sunt soluții gata făcute pentru clientul final, au un sistem de administrare simplă, resurse alocate și funcții active ale serverului, de exemplu server FTP, server de e-mail (adică deservirea poștei de e-mail și suportului FTP activat).

Dacă doriți să fiți vizibili în Internet, ar trebui să se explice mai întâi care sunt serviciile individuale care v-ar putea interesa. Cunoștința serviciilor este foarte importantă din punctul de vedere al fiecărui client. De exemplu, vă permite să vă verificați cu precizie propriile nevoi și selectarea serviciului potrivit.

Ce este un domeniu și ce este un hosting?

Un domeniu (de exemplu, www.domain.ro) este o adresă web unică în care serviciile (de exemplu, site-uri web, e-mail, server FTP) sunt disponibile pe Internet. Denumirea domeniului este unică și, utilizându-l, vă referiți la o anumită resursă din rețea. Un aspect important al deținerii unui domeniu este că acesta poate fi transferat.

Important este că un domeniu este o adresă web unică care duce la continulul hostingului.

Hostingul, pe de altă parte, poate fi definită ca un „loc” în care vă stocați fișierele pentru a le face disponibile pe Internet. Un domeniu poate fi conectat la un server, de exemplu, pentru a-și afișa conținutul la o adresă de domeniu sau pentru a crea căsuțe de e-mail într-o adresă de domeniu (de exemplu, birou@domeniultau.ro).

Conținutul serverului trebuie înțeles ca fișiere (de exemplu, fișiere de pagină web) care pot fi afișate atunci când tastați adresa de domeniu în browser. Aceste fișiere sunt cel mai adesea site-ul în sine, dar domeniul care direcționează către resurse specifice, poate afișa mai multe informații, de exemplu descărcări reale (fotografii de vacanță), arhive impachetate etc.

Domeniul are opțiunea de a avea așa-numitele subdomenii, adică adrese suplimentare create în adresa de domeniu, de exemplu, blog.domeniultau.ro. Le creați gratuit în domeniul dvs. Puteți să le redirecționați către locații diferite, să creați mai multe pagini sau să partajați mai multe resurse.

Pe serverul din Ionos.ro, puteți, printre altele:

  • să plasați propriul site web,
  • să creați căsuțe de e-mail pentru dumneavoastră și /sau angajații
  • să stocați fișiere, având astfel acces la ele din orice loc din
Exemplu: Dacă aveți doar hostingu (nu veți avea un domeniu înregistrat),atunci conținutul hostingului (d.ex. Pagina web) se poate afișa sub adresa gratuită a domeniului “de lucru”.Spre exemplu dacă s-a înregistrat un hosting sub denumirea “server123456” atunci pagina web așezată pe acest hosting poate fi afisată sub adresa „http://server123456.ionos,.ro”. În cazul în care doriți să creeați căsuțe de e- mail pe astfel de server, atunci puteți utiliza niște adrese exemplare:

  • birou@domeniultau.ro
  • nume.prenume@domeniultau.ro

Dacă aveți un domeniu și hosting, de fapt aveți deja totul ceea ce este necesar pentru a fi vizibil în internet, puteti crea un blog, magazin, efectuați corespondența prin e-mail. Puteți consolida securitatea datelor prin extinderea serviciilor cu un certificat SSL. Acesta va asigura protecția datelor transmise de pe site-ul web și protectia datelor in timpul transmiterii e-mail-urilor. Aceste 3 servicii formează împreună fundația pentru desfășurarea afacerilor pe Internet.

Găzduire securizată pentru site-ul dvs. web

Am pregătit un loc în care site-ul dvs. web și poșta e-mail vor fi confortabile.


  • A fost util articolul?
  • Da   Nu
Caută
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Întrebări frecvente
Înregistrarea serviciului
Panoul client
Așezări
Domenii
Hosting
Instalator automat CMS
Bază de date
FTP
E-mail
Webmail
Programe de e-mail
Certificat SSL
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Securitate
Baza de cunoștințe
WordPress
sau