Înregistrări de domeniu – descriere, adăugare, editare

Introducere – informații generale despre înregistrările domeniului

Înregistrările de domeniu vă permit să configurați “traficul în domeniul dvs.”. De fiecare dată când un utilizator de Internet deschide site-ul dvs. Web sau când trimiteți sau primiți un e-mail cu adresa dvs. de domeniu sau dacă utilizați alte servicii, de ex. ftp sau ssh, atunci este generat trafic în domeniul dvs.

Fiecare domeniu are o configurație implicită, ceea ce înseamnă că există întotdeauna mai multe înregistrări pentru domeniu. Înregistrările de domeniu sunt stocate în așa-numitul fișier al zonei serverului DNS. Înregistrări de domeniu, pe care le puteți adăuga și edita:

Descrierea înregistrărilor

 • Adresa IP (A) – Înregistrarea A atribuie domeniului dvs. o adresă IPv4 de 32 de biți. Datorită acestei înregistrări, la adresa IP introdusă, va fi accesibil de ex. site-ul dvs. web și va fi deservită poșta e-mail*, cu alte cuvinte, tot traficul din domeniul dvs. va fi redirecționat către adresa IP introdusă.

  Înregistrarea A este creată implicit la alocarea domeniului dvs. pe serverul ionos.ro. Înregistrarea A pentru domeniul dvs. poate fi configurată numai în formularul “Configurarea domeniului”.

  IMPORTANT! Pentru un domeniu poate exista numai o singură înregistrare A. Nu este posibilă redirecționarea domeniului la mai multe adrese IP prin intermediul Panoului de Client ionos.ro.
  Puteți crea mai multe înregistrări A, dar numai pentru subdomeniile din domeniul dvs. (pentru fiecare subdomeniu separat).
  * IMPORTANT! Să presupunem că domeniul este atribuit la un server pe ionos.ro. În cazul în care domeniul este direcționat către o adresă IP externă, trebuie reținut faptul că înregistrarea MX a domeniului va fi în mod implicit setată la „10 numeleserviciului.online.pro”. Cest lucru înseamnă că poșta e-mail va fi în continuare deservită de serverul ionos.ro. Iar pagina WWW aflată la adresa de domeniu va fi afișată de la adresa IP introdusă. Dacă doriți să redirecționați serviciul poștei e-mail către un server extern, trebuie să introduceți adresa acestuia (de ex. “mail.altserver.ro”) în câmpul “Redirecționarea poștei (gazdă)”.

  Pentru mai multe informații despre redirecționarea traficului e-mail, vă rugăm să consultați descrierea înregistrării MX de mai jos. În cazul serviciilor selectate, este imposibilă direcționarea domeniului utilizând înregistrarea A la adresa IP a acestor servicii, deoarece serviciile specificate nu au o adresă IP unică.

 • IPv6 cím (AAAA) – Înregistrarea AAAA atribuie domeniului dvs. o adresă IPv6 de 128 de biți. Această înregistrare este responsabilă pentru aceleași aspecte ca și înregistrare A, dar utilizează un protocol mai modern (IP versiunea 6).
  Nu este necesară crearea în momentul de față a acestei înregistrări, dar în viitor, protocolul IPv6 va înlocui utilizarea protocolului IPv4, așa că merită să creați de acum această înregistrare. De aceea, ionos.ro creează automat această înregistrare, atunci când atribuiți un domeniu la serverul ionos.ro.
  Pentru mai multe informații despre înregistrarea IPv6 (AAAA), consultați specificația RFC 1886.
 • Adresa serverului de poștă (MX) – Utilizând înregistrarea MX, puteți direcționa traficul poștei e-mail către un alt server extern, care poate prelua (temporar sau permanent) traficul poștei e-mail în domeniul dvs. Această înregistrare este utilizată la pornirea propriului server de poștă electronică. Înregistrarea MX este creată implicit la alocarea domeniului dvs. pe serverul ionos.ro. Înregistrarea MX pentru domeniul dvs. poate fi configurată numai în formularul „Configurarea domeniului”. Mai multe informații puteți găsi la această adresă.
  Pentru un domeniu poate să existe numai o singură înregistrare MX. Puteți crea totuși mai multe înregistrări MX, dar numai pentru subdomeniile din domeniul dvs. (pentru fiecare subdomeniu separat).
  IMPORTANT! Înregistrarea MX va permite redirecționarea poștei către un server extern (altul decât ionos.ro), numai atunci, când domeniul dvs. este atribuit unui server în ionos.ro.
  • În câmpul „Redirecționarea poștei (adresa de e-mail)”, puteți introduce doar o singură adresă de e-mail, de ex. ion.popescu@altaposta.ro.
  • În câmpul „Redirecționarea poștei (gazdă)”, puteți introduce numele gazdei sub forma: „altaposta.ro” sau „altaposta.ro/altaposta1.ro” sau „altaposta.ro/altaposta1.ro/altaposta2.ro”.
 • Adresa serverului DNS (NS) – această înregistrare atribuie adresa domeniului dvs. serverelor DNS. Înregistrarea NS este creată implicit pentru alocarea domeniului dvs. pe serverul ionos.ro. Înregistrarea NS pentru domeniul dvs. poate fi configurată numai în formularul „Configurarea domeniului”. Mai multe informații puteți găsi la această adresă.
  Pentru un domeniu poate să existe numai o singură înregistrare NS. Puteți crea mai multe înregistrări NS, dar numai pentru subdomeniile din domeniul dvs. (pentru fiecare subdomeniu separat).
  Înregistrarea NS permite, de asemenea, direcționarea traficului din subdomeniul dvs. (de ex. magazin.domeniulmeu.ro) către servere DNS, altele decât ionos.ro, de exemplu „dns.altserver.ro” și „dns2.altserver.ro”. Datorită unei astfel de configurări, numai traficul din subdomeniul dvs. va fi delegat pe serverul unui alt operator. Domeniul principal (de ex. „domeniulmeu.ro”) va indica în continuare serverele DNS ionos.ro. Datorită acestui lucru, subdomeniul dvs. poate fi gestionat independent de administratorii serverului extern, iar setările pentru domeniul principal „domeniulmeu.ro” nu vor fi modificate.
  Exemplu: Sunteți proprietarul domeniului „domeniulmeu.ro”. Acest domeniu este deservit de serverele DNS ionos.ro. Între timp, site-ul magazinului dvs. se află pe un server diferit (altul decât ionos.ro). Doriți ca site-ul magazinului dvs. să fie afișat la adresa „magazin.domeniulmeu.ro”. În acest scop, este necesară delegarea subdomeniul „magazin.domeniulmeu.ro” prin adăugarea unei înregistrări NS, care să indice serverele DNS ale operatorului extern, de ex. „dns.altserver.ro” și „dns1.altserver.ro”.
 • Alias pentru o altă gazdă (CNAME) – Permite definirea unui alias (nume alternativ) al înregistrării A pentru domeniu.
  Exemplu: Dacă aveți două domenii „domeniulmeu.ro” și „altdomeniualmeu.ro”, puteți seta înregistrarea CNAME astfel încât „altdomeniualmeu.ro” să indice „domeniulmeu.ro”, adică nu va mai conta, care dintre cele două adrese va fi introdusă de utilizator în browser, deoarece va fi deschisă întotdeauna aceeași pagină Web.
  Această înregistrare este o soluție foarte bună pentru crearea așa-numitelor înregistrări wildcard, precum și pentru subdomeniile, care sunt numeroase și ale căror IP-uri se repetă.
 • Adresa inversă (PTR) – Acest tip de înregistrare este folosit pentru a deservi așa-numitul Reverse DNS (revDNS), adică traducerea adreselor IP (de ex. 212.127.23.31) cu numele de domeniu (de ex. „domeniulmeu.ro”), denumit și căutare inversă. Unele servere de e-mail verifică conformitatea înregistrării revDNS cu DNS, iar în caz de neconcordanță resping conexiunea cu mesajul „4.7.1 Gazda clientului respinsă: numele de gazdă nu poate fi găsit”.
  IMPORTANT! Pentru a crea o înregistrare PTR pentru domeniul dvs., contactați furnizorul adresei IP, la care este direcționat domeniul dvs. De exemplu, dacă domeniul este direcționat către adresa IP: „212.85.96.1”, pentru a crea o înregistrare PTR pentru un astfel de domeniu, trebuie să contactați administratorul, care furnizează această adresă IP.
  IMPORTANT! Dacă domeniul dvs. direcționează către adresa IP a unui server în ionos.ro, atunci veți putea modifica revDNS pentru această adresă IP. Crearea unei înregistrări PTR pentru un domeniu direcționat către adresa IP în ionos.ro va fi posibilă dacă aveți o adresă IP unică pe server. Pentru a modifica revDNS, conectați-vă la Panoul de administrare ionos.ro -> Servicii -> Găzduire -> Preferințe. Introduceți propria dvs. înregistrare PTR specificând numele de domeniu.
 • Câmp text (TXT) – Permite includerea oricărui text în înregistrarea domeniului. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat pentru implementarea specificației Sender Policy Framework (SPF). Această înregistrare este, de asemenea, folosită pentru a verifica calitatea de proprietar al domeniului în aplicațiile Google. Crearea unei înregistrări TXT nu interferează cu fluxul curent de mesaje e-mail, nici nu afectează alte servicii existente.
 • Înregistrare de servicii (SRV) – Permite introducerea mai multor informații despre serviciu, decât numai adresa IP. Este posibilă indicarea, de exemplu, a numărului portului utilizat de serviciu sau prioritatea, precum și importanța intrării. Înregistrarea SRV este adesea utilizată pentru a configura serviciul Jabber (XMPP) în domeniul propriu. Înregistrarea SRV permite indicarea, de exemplu, a numărului portului la care operează serviciul.
 • A fost util articolul?
 • Da   Nu
Caută
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Întrebări frecvente
Înregistrarea serviciului
Panoul client
Așezări
Domenii
Hosting
Instalator automat CMS
Bază de date
FTP
E-mail
Webmail
Programe de e-mail
Certificat SSL
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Securitate
Baza de cunoștințe
WordPress
sau