Cum să creați un utilizator FTP nou?

Atunci când aveți un server, puteți plasa pe acesta fișiere folosind o conexiune FTP. Pentru a efectua acest lucru, veți avea nevoie de date de acces FTP.

Puteți obține accesul FTP folosind:

 • WebFTP sau un program pentru deservirea serverelor FTP disponibil în Panoul de Control,
 • Conexiunile FTP din clientul FTP prin conectarea cu numele de utilizator și parola pentru contul principal,
 • Conexiunile FTP din clientul FTP prin conectarea cu numele utilizatorului suplimentar și parola acestuia.

Crearea unui utilizator suplimentar de server FTP vă permite să aveți un control mai bun asupra resurselor serviciului. Puteți restricționa accesul utilizatorului la întregul server FTP, la un folder specific sau la folderele de backup. Datorită acestei configurații, utilizatorul FTP nu va avea acces la date cu caracter sensibil. Aceasta este o configurație sigură pentru serverul dvs.

Cum să creați un nou utilizator FTP?

 1. Autentificați-vă în Panoul de Control ionos.ro.
 2. Mergeți la secțiunea: Servicii WWW, care este localizată în partea stângă a ecranului.
 3. Apăsați pe numele serverului pe care doriți să faceți modificări.
 4. În secțiunea Conturi FTP veți găsi, printre altele, servere/adrese de găzduire necesare pentru configurarea conexiunilor FTP din program. Folosiți butonul Creează pentru a adăuga un nou utilizator
 5. Completați formularul pentru crearea unui nou cont FTP:
  • Autentificare – Introduceți numele de utilizator pe care îl veți utiliza atunci când vă veți conecta la FTP.
  • Domeniu – puteți alege un domeniu pentru contul FTP. Selectați un domeniu pentru ca autentificarea să arate astfel: user_name@domain.com. Folosiți opțiunea  Toate domeniile, astfel încât autentificarea să arate astfel: user_name
  • Parola – introduceți parola pentru a accesa contul FTP pe care îl veți folosi în timpul sesiunii.
 6. În continuare, în secțiunea: Permisiuni FTP, puteți specifica scopul de acces pentru contul FTP creat:
  • Întregul conținut al serverul FTP – Contul FTP poate dobândi funcționalitatea de acces la toate resursele(fișierele) publicate pe server. În acest mod , compania care a creat site-ul web va putea face modificări ale fișierelor fără a avea nevoie de parola de acces la Panoul de Client ionos.ro. Această configurație vă va permite să vă conectați la întregul conținut al serverului FTP. Utilizatorul conectat la server va vedea conținutul registrelor principale cât și al tuturor subregistrelor de pe serverul dumneavoastră.
  • Registru selectat – bifați dacă doriți să acordați acces la serverul FTP, dar numai la anumite registre si subregistre ale acestora. După ce ați selectat opțiunea „Catalogul selectat”, în căsuța de lângă aceasta, introduceți numele registrului la care va avea acces serverul FTP, de exemplu: /website
  • Copie de rezervă – dacă ați selectat opțiunea de a accesa întregul conținut al site-ului web, puteți activa și opțiunea care vă permite, de asemenea, și accesul la copia de rezervă care se află pe serverul FTP. Acest consimțământ va fi sinonim cu faptul că contul FTP va avea acces la copia de rezervă a registrului și la registrul de înregistrări care conține înregistrările de pe server.
 7. După completarea tuturor câmpurilor necesare, apăsați: Trimite din partea stângă a ecranului pentru a crea un nou cont FTP pe hosting-ul (serverul) selectat.

Găzduire creată pentru WordPress

Aveți un site web pe WordPress? Și nouă ne place acest sistem pentru site-urile web. De aceea am creat găzduire în special pentru utilizatorii săi.


 • A fost util articolul?
 • Da   Nu
Caută
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Întrebări frecvente
Înregistrarea serviciului
Panoul client
Așezări
Domenii
Hosting
Instalator automat CMS
Bază de date
FTP
E-mail
Webmail
Programe de e-mail
Certificat SSL
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Securitate
Baza de cunoștințe
WordPress
sau