ClientTransferProhibited – cum să dezactivați blocarea registratorului?

Fiecare domeniu global și nTLD înregistrat în Ionos.ro are statutul „clientTransferProhibited” activat în mod automat. Această stare blochează posibilitatea de a transfera domeniul către un alt operator – este un fel de protecție împotriva „preluării” neautorizate a domeniului.

CUPRINSUL

Blocarea registratorului- este setarea domeniului global în statutul: „clientTransferProhibited”, împiedicându-l să fie transferat la un alt operator (așa-numitul transfer de domeniu). Pentru blocare este responsabil statutul domeniului (pe baza ,codului de stare EPP care indică starea inregistrarii a unui nume de domeniu). Blocarea registratorului este, într-un cuvânt, introducerea unui domeniu global în statutul: clientTransferProhibited. Este o metodă de protectie care asigură ca doar proprietarul domeniului să poată transfera domeniul la alt registrar.

IMPORTANT! Când vă înregistrați și plătiți pentru un domeniu global pe Ionos.ro starea este setată în mod automat: clientTransferProhibited. După ce vă conectați la Panelul Clientului, veți putea dezactiva blocarea.
  • Activarea blocării registratorului în Panoul Clientului pe Ionos.ro cauzează starea „clientTransferProhibited”, ceea ce duce la blocarea posibilității de a transfera domeniul către un alt operator (de exemplu, de la ro la un alt operator).

Starea clientTransferProhibat setată lângă domeniu este destinată să (printre altele )să împiedice transferurile neautorizate de domenii care pot rezulta din preluarea controlului asupra informațiilor de domeniu sau a fraudei.

Puteți debloca domeniul pentru transfer după ce vă conectați la Panoul Clientului Ionos.ro După ce vă conectați la Panoul Clientului puteți activa sau dezactiva blocarea registratorului, care setează sau elimină starea: „clientTransferProhibited” – în funcție de acțiunile pe care le luați în prezent asupra domeniului.

Cum să blocați sau să deblocați domeniul global pentru transfer (clientTransferProhibited)?

  1. Conectați-vă la Panoul Clientului ro.
  2. Accesați Domenii și faceți clic pe domeniul global pentru care doriți să modificați setările de blocare a registratorului.
  3. În partea dreaptă a ecranului, găsiți secțiunea: Opțiuni avansate și apăsați: Opțiuni. După extinderea opțiunilor, veți putea activa sau dezactiva blocarea registratorului.
  4. După apăsarea butonului “Activează” sau “Dezactivează blocarea registratorului”, setările domeniului vor fi modificate imediat.

După dezactivarea blocării registratorului, domeniul incă nu v-a putea fi transferat

Fiecare domeniu global, în funcție de registrul care îl gestionează, are propriile stări unice care pot fi setate lângă domeniu. În cazul domeniilor globale, în plus față de starea „clientTransferProhibited” descrisă mai sus, ne putem întâlni adesea cu un alt statut popular: serverTransferProhibitet, care vă împiedică, de asemenea, să începeți transferul domeniului către un alt operator.

Starea menționată: serverTransferProhibitet este un statut independent de statutul deja cunoscut de noi: clientTransferProhibited și este setat, de exemplu, timp de 60 de zile de la data înregistrării sale, ultimul transfer, schimbarea datelor abonatului / proprietarului domeniului sau în timpul investigației în curs a domeniului (arbitraj sau litigiu). Modificarea sau eliminarea stării: serverTransferProhibitet prinIonos.ro nu este posibilă.

Dacă aveți un domeniu global nou sau ați efectuat una dintre acțiunile de mai sus pe acest domeniu, dezactivarea blocării registratorului poate să nu fie suficientă pentru a permite transferul de domeniu. În acest caz, așteptați până când starea este eliminată (de exemplu, după 60 de zile). Verificați ciclul de viață al domeniului global pentru a afla mai multe despre starea și activitatea domeniului.

Unde pot afla mai multe despre stările globale ale domeniilor?

Pentru mai multe informații despre stările globale ale domeniilor, vă rugăm să vizitați:

  • A fost util articolul?
  • Da   Nu
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Întrebări frecvente
Înregistrarea serviciului
Panoul client
Așezări
Domenii
Hosting
Instalator automat CMS
Bază de date
FTP
E-mail
Webmail
Programe de e-mail
Certificat SSL
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Securitate
Baza de cunoștințe
WordPress
sau