Ce este un alias poștal


Aliasul este o denumire alternativă a unei căsuțe de poșta electronică, conectată la o adresă de e- mail existentă. Aliasul poștal se crează ca supliment la adresa existentă de e-mail cu variantele suplimentare ale acesteia. Având un singur cont de e-mail, puteți avea mai multe ADRESE de e- mail.Toate mesajele primite pe adresele de mail alias vor intra in adresa de mail principală office@domeniultau.ro.

CUPRINSUL

Căsuța poștală si alias

Căsuța poștală este spațiul de pe server unde sunt stocate mesajele. Aceasta are un nume unic si este asociată adresei contului dumneavoastra de e-mail ioan.pop@domeniultau.ro. Adresa de e- mail este simultan numele de utilizator pentru a accesa căsuța postală. Separat vi se va genera parola. Cu aceste două informatii vă puteti conecta la căsuța postală si apoi să primiti mesajele care au fost trimise pe site-ul www.

Cu un alias postal, aveți o adresă suplimentară a căsuței dvs. de e-mail . Aliasul este creat pe același server ca și căsuța de e-mail, folosind funcțiile care îi sunt atribuite. Adresa principală de email este ioan.pop@domeniultau.ro și ați creat un astfel de e-mail pe server. Dacă creați un alias pentru acesta, adresa suplimentară va fi, de ex. contact@domeniultau.ro .

Aliasuri multiple sau căsuțe de e-mail multiple

De asemenea, puteți alege utilizarea prin crearea a două casute de e-mail separate cu date de conectare separate. Totusi acest lucru necesită să controlați ambele căsuțe de e-mail. În acest moment, aliasul, deși funcționează ca o a doua adresă de e-mail, indică spre același inbox de e-mail ca și adresa de e-mail principală. Mesajele de poștă electronică trimise la o adresă de e-mail sau aliasul acesteia vor fi plasate în inboxul aceluiași cont de e-mail.

Exemplu: In cartier a fost creată o clădire de birouri, la care duce intrarea principală.

Restaurantul este situat la o anumită adresă, de exemplu:Alba Street 4. Datorită numărului mare de angajați și a sistemului extins de lucru, au fost puse la dispoziție două intrări laterale suplimentare: A și B. Au primit adrese, străzile Alba 4A și Alba 4B. Toate adresele duc direct la același sediu și compania care rămâne în ea, dar permite altora să indice locația exactă, de exemplu, un departament al companiei, care poate fi introdus printr-o intrare separată.

Exemplu: Am o adresă de e-mail: ion.pop@domeniultau.ro și am creat aliasuri: contact@domeniultau.ro. și office@domeniultau.ro. Pot da altora una dintre cele trei adrese de e-mail după cum este necesar și voi găsi toate mesajele trimise în căsuța de e-mail a unui cont. Datorită utilizării regulilor și/sau redirecționărilor mesajelor, pot separa în plus corespondența primită, de exemplu prin crearea și mutarea mesajelor în foldere Mail-ul primit la ion.pop@ ramane neschimbat, corespondența trimisă in contact@ în dosarul: COMPANIA și corespondența de la office@ în dosarul PRIVAT. Există mult mai multe posibilități.

Trebuie remarcat aici faptul că, crearea de alias-uri de e-mail, adică adrese suplimentare, permite nu numai primirea de mesaje . De asemenea, puteți utiliza un alias de poștă electronică pentru a trimite mesaje de la el. În aspectul de mai sus, pot trimite e-mailuri în mod privat sau reprezentand compania. Puteți chiar să atribuiți semnături separate pentru mesaje fiecărei adrese.

IMPORTANT! Un alias de e-mail nu este un cont de e-mail. Nu are o autentificare, o parolă sau un spațiu separat pe server. Un alias de e-mail este doar o extensie a unei căsuțe de e-mail existente, adresa sa, cu adrese de e-mail suplimentare. Crearea unui alias postal este condiționată de faptul de a avea o căsuță poștală electronică cu un spațiu separat pe server.
IMPORTANT! Un alias poștal nu este un expeditor de e-mail, ceea ce ar putea afecta în mod semnificativ securitatea fluxului de date. Un alias de e-mail popular este o adresă aditională care funcționează PENTRU și în cadrul unei anumite căsuțe de e-mail cu un anumit spațiu de conectare, parolă și server de e-mail.

Alias de e-mail pentru corespondență

Aliasurile de e-mail sunt una dintre funcționalitățile de bază ale unui cont de e-mail și, în același timp, pot îmbunătăți funcționarea companiei. Utilizați aliasurile de e-mail pentru a crea adrese suplimentare pentru inboxul de e-mail, cum ar fi recrutarea, contestarea sau divizarea corespondenței în funcție de propriile criterii. Rețineți că toate mesajele primite de la fiecare adresă vor merge la un singur cont de e-mail.

După ce creați aliasuri de e-mail, puteți utiliza opțiuni suplimentare, cum ar fi crearea regulilor pentru mesaje și a folderelor de e-mail în cont. De asemenea, puteți configura noi redirecționări, cum ar fi delegarea de e-mailuri către anumiți angajați, fără a fi nevoie să le oferiți acces la contul dvs. În acest fel, veți automatiza procesul de segregare a corespondenței prin mutarea e-mailurilor în folderele potrivite.

Recuperare corespondența pierdută

Aliasurile de e-mail vă pot ajuta, de asemenea, să interceptați mailu-rile pierdute, trimise la adrese de e-mail malformate. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când creați adrese de e-mail complexe sau când, de exemplu, numele dumneavoastră este dificil de pronunțat și trebuie să îl oferiți utilizatorilor prin telefon. Creați o adresă de e-mail principală cu numele dvs., un alias cu abrevierea sa. Va fi mult mai ușor să furnizați o adresă ab@domain.ro prin telefon decât andrzej.brzeczyszczykiewicz@domain.ro.

Mulți utilizatori de Internet tind, de asemenea, să introducă adrese de e-mail într-un contact în mod implicit, fără a le confirma pe site-ul web sau pe cartea de vizită a companiei. Este standard firmele să aibă adrese precum birou@domain.ro sau contact@domain.ro. Și totuși nu sunteți obligat să le utilizați. Dar poate să reiasă că o parte a corespondenței este trimisă doar la astfel de adrese.

În administrarea și capturarea e-mailurilor pierdute vă va ajuta funcția Catch-All, pe care o puteți activa pentru întregul domeniu. Vă permite să redirecționați toată corespondența de e-mail de la fiecare adresă de e-mail inexistentă (la care utilizatorii trimit e-mailuri) către una specifică. Funcția Catch-All nu redirecționează corespondența trimisă la o adresă care funcționează pe serverul dvs.. Pentru această corespondență este responsabilă căsuța de e-mail, la care mesajele sunt livrate imediat.

Alias de corespondență în Ionos.ro

Dacă vă decideți să folosiți aliasuri de e-mail cu un singur cont de e-mail, le puteți crea direct în Ionos.ro Pe serverul căruia îi este atribuit domeniul. Adăugați o căsuța de e-mail nouă sau editați una existentă, apoi adăugați un alias unul sau mai multe.

După ce vă conectați la Poșta Ionos.ro utilizând căsuța de e-mail, puteți continua să vă configurați contul: să adăugați foldere noi, să creați reguli pentru mesaje, să configurați redirecționarea.

Atunci când redacționați un mesaj de e-mail nou, selectați adresa expeditorului mesajului: adresa de e-mail sau unul dintre aliasurile pe care le-ați creat. Setați mai multe semnături pentru mesaj, astfel încât să le puteți modifica pe baza adresei de e-mail pe care o utilizați la expediere .

Aliasuri de e-mail mai puteți configura și în programele de servicii de poștă electronică. Verificați de asemenea cum funcționează aliasul în serviciul Gmail pentru firme – Suite.

Poștă e-mail fără limită de atașament

2 milioane de utilizatori nu se pot înșela. Alegeți un e-mail fiabil cu calendar, organizare de sarcini și fără spam.


  • A fost util articolul?
  • Da   Nu
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Întrebări frecvente
Înregistrarea serviciului
Panoul client
Așezări
Domenii
Hosting
Instalator automat CMS
Bază de date
FTP
E-mail
Webmail
Programe de e-mail
Certificat SSL
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Securitate
Baza de cunoștințe
WordPress
sau