Ce este un domeniu?

Un domeniu este o adresă de internet alocată fiecărei pagini www. Constă dintr-un nume și o extensie. Numele este unic, de aceea poate fi găsit pe Internet.

CUPRINS

Ce tipuri de domenii există

Ce trebuie luat în considerare la alegerea unui domeniu? Alegând un nume, puteți opta pentru una dintre numeroasele extensii, de exemplu .ro, .org, .com. Depinde de zona de funcționare. Dacă o persoană sau o companie dorește să fie găsită cu ușurință în resursele globale de Internet, trebuie să opteze pentru un domeniu global.

Această categorie include, printre altele, extensiile: .com (companii), .info (informații), edu (educație), .gov (guvern). Astăzi, divizarea domeniilor este convențională. Acest lucru este evident mai ales în cazul site-urilor .com. În prezent, site-urile cu o astfel de extensie sunt universale și chiar mai frecvente decât domeniile naționale. Din ce în ce mai populare sunt, de asemenea, domeniile NTLD.

Ce sunt domeniile naționale? Fiecăre țară are atribuită o prescurtare formată din două litere, de exemplu .pl este Polonia, .be Belgia și .pe Peru. Conform statisticilor institutului de cercetare NASK (Scientific and Academic Computer Network) care se ocupă de registrul domeniilor, 67% dintre toate adresele poloneze au nume cu extensia .pl. Doar 16% sunt domenii funcționale cu extensia .com.pl

Dacă doriți să vă extindeți site-ul web cu un magazin, blog sau alte funcționalități suplimentare, utilizați opțiunea de creare a unui subdomeniu. Acesta este o adresă de internet creată în cadrul domeniului principal. Datorită acestei funcționalități puteți defini mai multe secții.

Merită să aleg o adresă regională?

Datorită numărului tot mai mare de site-uri din rețeaua globală, merită să reduceți raza de acoperire a site-ului dvs. și să alegeți extinderea referitoare la zona cea mai apropiată? Aceasta este o soluție bună pentru întreprinzătorii care operează pe plan local.

Un client care va introduce în motorul de căutare „fizioterapie Brașov” va găsi cu ușurință în rezultatele căutării o întreprindere care folosește domeniul regional .brașov.ro. La astfel de adrese puteți găsi, de asemenea, site-uri web ale organizațiilor și instituțiilor locale, de exemplu, pck.lodz.pl, muzeum.wloclawek.pl

Cumpărarea domeniilor cu extensii regionale este, de asemenea, o idee bună pentru companiile care operează în întreaga țară, dar au sucursale în orașele județene. Datorită achiziționării adresei firma.oras.ro pentru toate sucursalele, găsirea site-ului web va fi mai ușoară pentru clienții din toate regiunile. Rezervarea tuturor adreselor posibile va proteja împotriva infracțiunilor informatice, adică înregistrarea adreselor de internet ale persoanelor sau companiilor cunoscute identice cu numele companiei selectate și revânzarea acestora la un preț exagerat. Prevenirea acestui fenomen reprezintă o protecție împotriva utilizării ilegale a mărcii comerciale în denumirea site-ului web.

Când va expira domeniul?

Fiecare adresă are propriul său ciclu de viață, calculat din momentul înregistrării domeniului. Acest ciclu depinde de regulamentul registrului instituției care administrează adresa dată (ICI-București este responsabil pentru domeniile .ro) și de tipul extensiei. La reînnoirea valabilității domeniului, este necesară plata unei taxe suplimentare, care este percepută de un registru, de exemplu ICI-București. Dacă nu prelungiţi valabilitatea domeniului după timpul specificat în regulament, acesta va reveni în grupa de nume libere. Atunci altcineva va putea să cumpere adresa dumneavoastră.

 

Rezervarea domeniului| Ciclul de viață al domeniului național .ro  |Carantină|  Domeniu liber

max. 14 zile         |             domeniul este activ 365 de zile       |             + 14 zile |  5 zile

Rezervare

25.07.2011

Rezervați domeniul pentru 14 zile. Până la achitarea plății, pagina WWW, poșta etc. nu vor fi active

Înregistrare

08.08.2011

 

Domeniul este activ  365 de zile.

Pentru a fi activat, domeniul poate fi plătit sau activat, de ex., prin cod SMS (promoție gratuită).

Domeniul nu a fost reînnoit

09.08.2012

 

După 365 de zile de valabilitate, dacă domeniul nu va plătit din nou, acesta va fi dezactivat.

 

Domeniul este în continuate  al dvs!

Carantină

până la: 23.08.2012

 

După dezactivare, în următoarele 14 zile în continuare veţi putea prelungi valabilitatea domeniului. În acest timp, domeniul încă vă aparține. Abia din a 15-a zi, domeniul va reveni în grupa de nume libere și va putea fi înregistrat de un alt utilizator.

Domeniul trebuie plătit în decurs de 14 zile pentru a nu pierde rezervarea! În cazul în care domeniul a fost înregistrat într-o promoție gratuită, acesta trebuie activat.

Domeniul este ocupat, cum poate fi răscumpărat?

Dacă numele ales a fost deja ocupat, verificați disponibilitatea acestuia pe bursa de domenii. La ionos.ro puteți cumpăra un domeniu care provine de la o asemenea bursă. Nu trebuie să vă temeți de o astfel de soluție, deoarece acesta este un mod convenabil și verificat de comerț cu adrese pe piața secundară. Adresele care pot fi cumpărate sunt înregistrate, motiv pentru care bursa garantează securitatea tranzacțiilor pentru ambele părți. Fondurile sunt de obicei trimise prin intermediul unui cont fiduciar Escrow. La ionos.ro, procesul de transfer al domeniului este monitorizat constant și adresa este cumpărată direct de la proprietarul prezent al site-ului prin intermediul ionos.ro.

  • A fost util articolul?
  • Da   Nu
Caută
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Întrebări frecvente
Înregistrarea serviciului
Panoul client
Așezări
Domenii
Hosting
Instalator automat CMS
Bază de date
FTP
E-mail
Webmail
Programe de e-mail
Certificat SSL
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Securitate
Baza de cunoștințe
WordPress
sau