Ce este o listă de e-mailuri?

Lista de e-mailuri vă permite să salvați până la 200 de contacte într-o singură listă care va fi apoi disponibilă la o singură adresă de e-mail. Prin crearea și trimiterea unui e-mail către o listă de e-mailuri veți putea trimite mesajul instantaneu către un întreg grup de destinatari, fără a fi nevoie să scrieți fiecare adresă separat.

Folosind setările listei de e-mailuri, puteți, de asemenea, specifica care utilizatori din listă vor putea trimite e-mailuri membrilor, informând astfel toți destinatarii printr-o singură expediere.

Funcția listei de e-mailuri de pe server poate fi folositoare pentru oricine dorește să comunice rapid și ușor cu un grup mai mare de destinatari (de ex., cu angajații lor).

Exemple de folosire a listelor de e-mailuri :

  • propagarea de informații importante către un anumit grup de destinatari,
  • trimiterea de e-mailuri către angajații din anumite departamente,
  • crearea unei singure adrese de e-mail pentru un grup de prieteni pentru a schimba idei și/sau informații
  • trimiterea de e-mailuri  printr-o singură operațiune către clienții selectați.

Puteți crea până la 50 de liste de e-mailuri pe serverul de la ionos.ro, de la care veți putea publica diferite informații pentru fiecare listă. Cu această funcție puteți specifica ce informație va fi trimisă către un anumit grup de destinatari.

O listă de e-mailuri nu este același lucru cu o căsuță de e-mail

Lista de e-mailuri nu este același lucru cu un grup de destinatari, de exemplu grupul creat în agenda contului de e-mail, folosind Webmail (mail ionos.ro).

Destinatarii sunt colectați sub formă de adrese de e-mail multiple plasate în câmpul DE LA, atunci când este trimis un e-mail.  Pentru ca o asemenea soluție să funcționeze în cadrul organizației, era necesar ca fiecare utilizator sa aibă un asemenea grup de contacte în agenda contului său de e-mail. Fiecare actualizare (adăugare a unui nou membru) însemna informarea tuturor utilizatorilor. Corespondența trimisă în acest fel nu diferă cu nimic față de cea prin care fiecare destinatar trebuie introdus separat.

Lista de e-mailuri este un tip de adresă de e-mail(dar nu este o căsuță de e-mail). Adresa de e-mail folosită ca listă de e-mailuri conține niște parametri adiționali:

  • adresă unică
  • destinatari unici si limitați
  • un grup închis de expeditori
  • parametri adiționali care au legătură cu conținutul și subiectul mesajului

Lista de e-mailuri este administrată de la nivelul Panoului de Control al Contului dumneavoastră. Aceasta înseamnă că puteți crea, actualiza și șterge rapid listele de e-mailuri și puteți informa membrii acestora numai de pe adresa de e-mail curentă (adresa listei de e-mailuri).

Lista de e-mailuri în compania dumneavoastră

Într-o organizație, listele de e-mailuri iau denumirea unui anume departament al companiei, de ex., HR-ul are adresa HR@numelecompaniei.com, iar consiliul de administrare al companiei va avea numele de executive@numelecompaniei.com. Ambele liste sunt limitate doar la activități din interiorul companiei, astfel încât nicio persoană întâmplătoare (de ex., un utilizator de internet care inventează adrese de e-mail inexistente) nu va putea trimite mesaje către aceste adrese și nici nu va putea să se alăture unui grup.

Această soluție poate funcționa și în sens invers. În loc să creați un cont de e-mail și să setați funcția de redirecționare, puteți crea o listă de e-mailuri, de ex. contact@numelecompaniei.com și puteți să o publicați pe Internet. Lista de e-mailuri va colecta adresele destinatarilor în formularele departamentelor companiei interesate de mesajele clienților, de exemplu serviciul clienți. Ca rezultat, toți angajații interesați de acest raport vor primi imediat un mesaj și, în cazul unui răspuns, vor controla fluxul de informații de la fiecare membru al grupului.

Găzduire creată pentru WordPress

Aveți un site web pe WordPress? Și nouă ne place acest sistem pentru site-urile web. De aceea am creat găzduire în special pentru utilizatorii săi.


  • A fost util articolul?
  • Da   Nu
Caută
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Întrebări frecvente
Înregistrarea serviciului
Panoul client
Așezări
Domenii
Hosting
Instalator automat CMS
Bază de date
FTP
E-mail
Webmail
Programe de e-mail
Certificat SSL
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Securitate
Baza de cunoștințe
WordPress
sau