Configurarea casetei de e-mail în programul de e-mail


 

Poţi primi şi trimite mesaje e-mail din căsuţele poştale create la IONOS.ro:

 1. Prin intermediul Poştei home.pl la adresa: webmail.ionos.ro
 2. Prin intermediu programelor pentru deservirea poştei de e-mail, de ex.: Windows 10, Outlook, Thunderbird sau Windows Mail.
 3. Prin intermediul telefoanelor mobile şi dispozitivelor mobile Android/iOS

Înainte de a configura un program pentru deservirea poştei (de ex., Thunderbird sau altul), este necesară  conectarea sa de cel puţin o dată la căsuţa de e-mail selectată prin serviciul webmail.ionos.ro

Configurarea automată pentru deservirea programului poştei

Poşta IONOS.ro este configurată automat în majoritatea programelor pentru deservirea programului de e-mail. După lansarea aplicaţiei, introducerea datelor de conectare (adresa de e-mail) şi a parolei, programele poştei vor detecta automat celelalte setări, adică adresele serverelor de e-mail, numerele porturilor, certificatul SSL. Acest mecanism nu afectează procesul de configurare a unui cont de e-mail sau deservirea acestuia, poate facilita configurarea căsuţei de e-mail. Parametrii detectaţi sunt supuşi în continuare editării.

Configurarea automată face parte integrantă din poşta home.pl şi mecanismul de operare al programelor de poşta electronică. Nu este configurabilă din partea serverului poştei şi nici nu este un element care are o influenţă decisivă asupra funcţionării poştei.

Configurarea poştei pas cu pas

Pentru a configura un telefon mobil sau poşta de e-mail, furnizaţi următoarele informaţii:

 • În timpul configurării programului pentru deservirea poştei introduci adresa de e-mail a contului de poștă electronică.

Exemplu: popescu@domeniulmeu.ro

IMPORTANT! Reţine că adresa de e-mail introdusă trebuie să fie identică cu numele de utilizator (vezi pasul 6)! În caz contrar, în timpul trimiterii unui mesaj e-mail, vei primi un mesaj de eroare de tipul: We don’t relay mail.

 • Introduci numele expeditorului. Implicit, acesta este adresa ta de e-mail, dar merită să îl schimbi, de exemplu, cu numele și prenumele tău, astfel încât destinatarul, atunci când primește un e-mail de la tine să vadă numele și prenumele sau numele companiei, în loc de numai adresa de e-mail.

Exemplu: Ion Popescu

 • Numerele porturilor pentru servere de poștă – numerele porturilor implicite ale poştei criptate:
  • IMAP: 993
  • POP3: 995
  • SMTP: 465

 • Numele contului poștei de e-mail (numele de utilizator). Introduci adresa completă a căsuței de e-mail pe care doreşti să o configurezi în programul de poștă. Introduci aceeași adresă de e-mail pe care ai furnizat-o la pasul 1.

Exemplu: Dacă ai o căsuţă cu numele: “test” care este configurată în domeniul “domeniulmeu.ro”, atunci introduce şi numele: “test@domeniulmeu.ro” în câmpul „numele contului”.

IMPORTANT! Retine că,  adresa de e-mail introdusă trebuie să fie identică cu numele de utilizator! În caz contrar, în timpul trimiterii unui mesaj e-mail, vei primi un mesaj de eroare de tipul: “We don’t relay mail“.

 

 • Activează autorizare SMTP. Pentru a putea trimite mesaje de e-mail,  activează autorizarea SMTP. Această funcție este cunoscută, de asemenea, sub denumirea de “Autentificarea serverului poștei trimise (SMTP)”. Nu confundați această funcție cu funcția de autentificare prin parolă – acestea sunt două subiecte diferite.

 

Dacă programul de poşta configurat afișează o problemă cu funcționarea certificatului SSL, verifică din nou setările serverelor poștei primite și trimise,precum și setările conexiunii criptate SSL.

 

 

Poștă e-mail fără limită de atașament

2 milioane de utilizatori nu se pot înșela. Alegeți un e-mail fiabil cu calendar, organizare de sarcini și fără spam.


 • A fost util articolul?
 • Da   Nu
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Întrebări frecvente
Înregistrarea serviciului
Panoul client
Așezări
Domenii
Hosting
Instalator automat CMS
Bază de date
FTP
E-mail
Webmail
Programe de e-mail
Certificat SSL
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Securitate
Baza de cunoștințe
WordPress
sau